Sortera frigolit som plastförpackning

Frigolit är en förpackning som vi upprepat får frågor om. Frigolit används ofta för att skydda en produkt och ska sorteras som plastförpackning. Du har säkert fått hem frigolitförpackningar många gånger. Exempel på förpackningar av frigolit är emballaget runt den nya tv:n eller tråget som hämtmaten eller köttfärsen ligger i.

Förpackningar av frigolit sorteras som plastförpackning

Förpackningar av frigolit ska lämnas på återvinningsstationen eller i ditt miljörum och sorteras som plastförpackning. Tänk på att bryta frigoliten i mindre bitar för att den ska få plats att läggas ner i behållaren, men gör gärna detta hemma så att inte små frigolitkorn blåser runt och hamnar i naturen.

Lämna alla dina plastförpackningar för återvinning

FTI vill ha in alla plastförpackningar, inklusive sådana som är gjorda av frigolit. En använd plastförpackning halverar klimatpåverkan om den sorteras och återvinns jämfört med om den slängs i hushållssoporna och eldas upp. Ju fler plastförpackningar som återvinns, desto mer minskar den mängd fossila resurser som behövs vid framställning av ny plast.

Utvecklingen av plaståtervinning går framåt

Både FTI och sopor.nu får då och då frågor om vilka plastsorter som går att återvinna. Utvecklingen av vilka plastsorter som går att återvinna går hela tiden framåt. Det enda du behöver komma ihåg är därför att lämna alla dina plastförpackningar till återvinning. FTI jobbar tillsammans med Svensk Plaståtervinning, för att fler förpackningar ska kunna materialåtervinnas.

Tack för att du återvinner!