2024-02-15

Tänk miljövänligt även i badrummet – här kommer 7 tips för en hållbar skönhetsrutin

Smink

Att tänka på miljön även när vi fixar oss i badrummet är viktigt. Här är sju tips för att göra din skönhetsrutin mer hållbar.

1. Var medveten när du handlar: Ta dig tid att läsa på om produkterna du köper och välj företag som bryr sig om miljön. Genom att stödja hållbara företag sänder vi signaler om att vi vill ha mer miljövänliga alternativ.

2. Byt ut engångsprodukter till återanvändbara alternativ: I stället för att använda bomullspads och tops som man slänger efter användning kan du använda återanvändbara alternativ till exempel sminksvampar av biologiskt nedbrytbart material och återanvändbara sminkborstar med utbytbara borsthuvuden. Det sparar både på resurser och minskar mängden avfall vi producerar varje dag.

3. Sortera soporna även i badrummet: Genom att sortera ditt skräp kan du hjälpa till att återvinna material och minska mängden avfall som hamnar på soptippar eller i naturen. Det är enkelt att separera förpackningar och annat skräp och lägga det på rätt ställe.

4. Tänk på förpackningarna: Välj förpackningar som är gjorda av återvunnet material eller produkter utan förpackningar. Undvik flaskor som är svåra att återvinna och välj i stället förpackningar som är enklare att återvinna eller som kan återanvändas.

5. Använd upp dina produkter helt: Försök att använda upp allt i dina skönhetsprodukter innan du köper nytt, bra för miljön men även för din plånbok. Genom att vara lite kreativ kan du få ut det sista av produkterna och minska mängden avfall.

6. Var försiktig med avloppet: Tänk på vad du spolar ner i avloppet för att undvika att skada miljön. Undvik att spola ner produkter som inte är gjorda för avloppet, som bomullsrondeller, och använd gärna hårskydd i duschen för att förhindra att avloppet täpps till.

7. Fråga och lär dig mer: Var en del av diskussionen om hållbarhet genom att ställa frågor till skönhetsbutiker och salonger om deras hållbarhetspraxis. Genom att vara engagerad och informerad kan vi alla bidra till en mer hållbar framtid för skönhetsindustrin och vår planet.

2024-04-16

Illegal dumpning av avfall på återvinningsstationer

Dumpning av avfall, som inte är förpackningar, på återvinningsstationer är ett problem för många kommuner. Det skapa…

Läs mer

2024-03-25

Släng inte dina äggskal i påsk, anledningarna är många

Det sägs att vi i Sverige, i runda slängar, äter 70 miljoner ägg under påskveckan och näst intill alltid kastar vi ä…

Läs mer

2024-03-22

Agera och släck ner under Earth Hour.

På söndag den 23 mars kl. 20.30-21.30 släcker vi ner och sänder en signal till alla makthavare att det är dags att g…

Läs mer

2024-03-20

Sexleksak och humor i kampanj för återvinning

I en innovativ kampanj för att främja återvinning och öka kunskapen om plast har filmerna om "Styrbjörn", en överlig…

Läs mer

2024-03-14

Odla i förpackning

Våren närmar sig och det är dags att böja planera inför säsongens odling. Varför inte använda sånt som antagligen re…

Läs mer

2024-03-13

Känner du till den nya lagen?

Var tredje svensk känner inte till att det är obligatorisk matavfallsinsamling, från den 1 januari i år. Det betyder…

Läs mer