Sortera och återvinn

Forpackningar

Pappersförpackningar

Pappersförpackningar kan bli nya pappersförpackningar, men bara om du lämnar dem till återvinning.

Pappersförpackningar

Exempel på pappersförpackningar är pasta- och flingpaket, mjölk- och juiceförpackningar, socker- och mjölpåsar, hundmatsäckar, pappersbärkassar, wellpapplådor från TV, stereo, möbler, omslagspapper med mera.

Lämna dina pappersförpackningar på en återvinningsstation. Hos Förpackningsinsamlingen hittar du adresser till återvinningsstationerna. Där kan du också se vilka förpackningar du kan lämna på vilken station, samt se uppgift om när en återvinningsstation töms och städas.

Om det finns insamling för pappersförpackningar vid eller i din fastighet kan du lämna dem där. På många av kommunernas bemannade återvinningscentraler står också insamlingsbehållare för återvinning av förpackningar.

Ta gärna av plastkorkar och lägg dem bland plastförpackningar. Och tänk på att tidningar, kataloger och liknande ska läggas i behållaren för tidningar och returpapper. Kuvert ska läggas i restavfall.

Se hur återvinningen av papper går till

Undrar du vad som händer med din pappersförpackning efter att du lämnat den till återvinning? I den här filmen får du kika in på återvinningsanläggningen!

 

Senast uppdaterad: 2023-10-13