Nyheter

Rec Elavfall

2019-12-05

Gör en elektrisk rens!

De allra flesta tycker att det är bra med återvinning. Ändå är det en hel del grejer som inte kommer in i kretsloppet. Ungefär 5-7 kg gamla batterier och elprylar ligger och skrotar hemma hos folk.

Läs mer
Forpacknings Alla Materialslag

2019-12-03

Skapa plats för återvinningen

Har du svårt att veta var du ska mellanlagra din återvinning? Det är lätt hänt att tomma förpackningar och färdiglästa tidningar tornar upp sig där hemma i väntan på att man ska hinna till återvinningsstationen eller…

Läs mer
Återvinningsstation Skylt

2019-11-27

Förpackningsinsamlingen förväntas öka under Black Friday

Black Friday närmar sig. En dag som är starkt ihopkopplad med ökad konsumtion - och tonvis med förpackningar som behöver samlas in. Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) uppmanar nu alla Black Friday-konsumente…

Läs mer
10Saett Slajds 1

2019-11-07

10 sätt att minska ditt avfall

Vi har nu samlat 10 tips för att minska ditt avfall. Bra för både din plånbok och för miljön!

Läs mer
Viola

2019-10-14

Rekordinsamling ska ge nytt liv åt elskrot

I samband med International E-Waste Day den 14 oktober görs den största insamlingen av elektronikavfall någonsin i Norden. Svenska insamlingsorganisationerna uppmanar allmänheten att gå igenom lådor och skåp i jakt p…

Läs mer
Skaermavbild 2019 10 11 Kl 110920

2019-10-11

Plastguide för det lättare att återvinna

Just nu pratas det mycket om plastförpackningar och kring vilka som ska lämnas till återvinning och vilka som ska kastas i hushållsavfallet eller hanteras på annat sätt. Svaret är kort och enkelt - alla plastförpackn…

Läs mer