Nyheter

Forpacknings Alla Materialslag

2022-03-08

Sortera och spara energi och resurser

Genom att sortera ditt avfall blir det mycket lättare att återvinna det. Ju bättre dina sopor är sorterade, desto större möjligheter finns det att använda materialen på nytt. Det sparar både energi, koldioxidutsläpp…

Läs mer
Knasiga Groensaker

2022-02-03

Hemkunskapslärare - lär eleverna privatekonomi genom minskat matsvinn!

Nu bjuder Finansinspektionen tillsammans med Livsmedelsverket in hem- och konsumentkunskapslärare runt om i landet för att delta i initiativet Svinnrik. Syftet med kampanjen är att stärka ungdomars privatekonomiska k…

Läs mer
Skaermavbild 2022 01 26 Kl 143226

2022-01-31

Ny guide gör det lättare att bygga med återbruk

Bristande kunskaper är ett skäl till att återanvändning av byggmaterial fortfarande är ovanligt. Det ska en ny guide, riktad mot privatpersoner, från Avfall Sverige och IVL Svenska Miljöinstitutet ändra på.

Läs mer
Dator

2022-01-24

Våga lämna in din gamla telefon och laptop

Många telefoner, surfplattor och laptops blir liggandes i byrålådor i många år innan de lämnas in. Mycket på grund av osäkerhet kring hur återvinningen går till och om gammal data förstörs. Men vi behöver bli bättre…

Läs mer
Tidning

2021-12-21

Kommunerna tar över tidningsinsamlingen

Vid årsskiftet tar kommunerna över ansvaret för att samla in returpapper något som tidigare har sköts av producenterna genom Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Läs mer
Pmv Chamara Oxyoft9gtoe Unsplash

2021-11-30

Slarvar du med återvinningen i badrummet?

Är du en av dem som kastar tandkrämstuben eller schampoflaskan direkt i badrumspapperskorgen? Du är inte ensam. Enligt en undersökning från Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) är badrummet en riktig återvinni…

Läs mer