Nyheter

Dator

2022-01-24

Våga lämna in din gamla telefon och laptop

Många telefoner, surfplattor och laptops blir liggandes i byrålådor i många år innan de lämnas in. Mycket på grund av osäkerhet kring hur återvinningen går till och om gammal data förstörs. Men vi behöver bli bättre…

Läs mer
Tidning

2021-12-21

Kommunerna tar över tidningsinsamlingen

Vid årsskiftet tar kommunerna över ansvaret för att samla in returpapper något som tidigare har sköts av producenterna genom Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Läs mer
Pmv Chamara Oxyoft9gtoe Unsplash

2021-11-30

Slarvar du med återvinningen i badrummet?

Är du en av dem som kastar tandkrämstuben eller schampoflaskan direkt i badrumspapperskorgen? Du är inte ensam. Enligt en undersökning från Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) är badrummet en riktig återvinni…

Läs mer
Ewwr2021 Circularcommunities Photo Instagram Se 01

2021-11-23

Europa minskar avfallet 2021

Just nu pågår Europa minskar avfallet-veckan. Årets tema är Hållbara samhällen!

Läs mer
Forpacknings Alla Materialslag

2021-10-29

Tre av nio materialåtervinningsmål för förpackningar nåddes 2020

Förra året använde Sverige nära 1,4 miljoner ton förpackningar till varor och transporter. Det visar ny statistik över landets förpackningsavfall. Siffrorna visar också att 61 procent av allt förpackningsavfall blev…

Läs mer
Skyltsystem Some

2021-10-22

Nordiskt skyltsystem på frammarsch

Fram till nyligen såg kommunikationen kring avfallssortering olika ut i de nordiska länderna, och också i olika kommuner. Tack vare ett nordiskt samarbete, som gjorts möjligt av Nordiska ministerrådet, är vi på god v…

Läs mer