Nyheter

S Well Cjdz800 Fbs Unsplash

2022-07-22

Kyla är matens bästa vän i sommar

Det är inte bara människor som älskar sommaren. Även bakterier älskar värme, vilket kan få konsekvenser om vi inte är lite extra försiktiga när vi hanterar mat på sommaren.

Läs mer
Reiseuhu Qf9juytyl8e Unsplash

2022-07-15

Fynda på auktion i sommar

Att gå på auktion är ett populärt sommarnöje. På somrarna exploderar intresset, och utbudet av bond- och sommarauktioner är stort över hela Sverige. Men hur fungerar det egentligen på auktion? Och vad bör man tänka p…

Läs mer
Cristiano Pinto 2Lwgq02dgl8 Unsplash

2022-07-05

Så återvinner du din take away-förpackning - 5 tips att ta med sig i sommar

Sommaren närmar sig med stormsteg och vi spenderar allt mer tid utomhus. Det är härligt med picknick, grillmiddagar och luncher i det gröna, men det leder ofta till många använda take away-förpackningar. Så här återv…

Läs mer
Jonas Gerlach Mnyy0znnqha Unsplash

2022-06-29

Hur sorteras frigolit?

Hur man ska sortera frigolit kan vara svårt att veta, men det ska sorteras som plastförpackning!

Läs mer
Reiseuhu Qf9juytyl8e Unsplash

2022-05-10

Så funkar loppisar

Det är på loppisar man kan hitta det där lite udda eller extra. Där finns chansen att hitta de unika fynden och dessutom till ett föredömligt lågt pris. Som bonus kan du klappa dig själv på axeln för att du är så mil…

Läs mer
Forpacknings Alla Materialslag

2022-05-06

Sortera mer - ny artikelserie från FTI

FTI har nu släppt första delen i en artikelserie om materialkvalitet; vad påverkar materialkvaliteten, hur kan den förbättras och hur inverkar den på möjligheten att återvinna förbrukade förpackningar. I kommande art…

Läs mer